FAQ Brandstoffen

Antwoorden op veelgestelde vragen over Total Excellium.
Als u het antwoord op uw vraag niet vindt, contacteer ons.

 

Wat is het belang van rijden met TOTAL EXCELLIUM-brandstoffen ?

- De garantie dat de gevoelige onderdelen van de motor schoon en in optimale conditie blijven (bv.: de verstuivers en de inlaatkleppen). De motor werkt in alle omstandigheden efficiënter zowel bij het starten, op de snelweg, in de stad als bij het optrekken.
- Het brandstofverbruik vermindert onmiddellijk dankzij de aanwezigheid van wrijvingsverminderende additieven en op langere termijn dankzij de reinigende additieven die de motor schoon houden.
- Er zijn minder verontreinigende stoffen in de uitlaatgassen, dankzij een schonere verbranding van TOTAL EXCELLIUM-brandstoffen en vermindering van de CO2-uitstoot door het lagere brandstofverbruik.

Ik tank benzine, moet ik overgaan op TOTAL EXCELLIUM Benzine ?

Wij raden TOTAL EXCELLIUM Benzine aan voor uw motor. Dankzij de additieven biedt TOTAL EXCELLIUM Benzine u de zekerheid dat uw motor beter beschermd wordt en efficiënter werkt, dat u minder verbruikt en minder verontreinigende stoffen uitstoot dankzij de schonere verbranding.

Ik tank diesel, moet ik overgaan op TOTAL EXCELLIUM Diesel ?

Wij raden TOTAL EXCELLIUM Diesel aan voor uw motor. Dankzij de additieven biedt TOTAL EXCELLIUM Diesel u de zekerheid dat uw motor beter beschermd wordt en efficiënter werkt, dat u minder verbruikt en minder verontreinigende stoffen uitstoot dankzij de schonere verbranding. Bovendien garandeert TOTAL EXCELLIUM Diesel u een stillere motor en verloopt het tanken aangenamer (aangenamere geur, minder kans op een overlopende tank).

Mogen TOTAL EXCELLIUM-brandstoffen vermengd worden met brandstoffen van andere merken ?

Natuurlijk mogen de TOTAL EXCELLIUM-brandstoffen vermengd worden met elk type brandstof op de markt die geschikt is voor uw motor, zowel die van normale als van superieure kwaliteit. Door het mengen zullen de voordelen wel minder worden door het verdunningseffect.

Zijn de TOTAL EXCELLIUM-brandstoffen biobrandstoffen ?

De TOTAL EXCELLIUM-brandstoffen voldoen aan de wetgeving die het beperkt toevoegen van biologische bestanddelen verplicht, zoals aan alle brandstoffen voor het wegverkeer die op de markt te verkrijgen zijn.

Ik heb TOTAL EXCELLIUM gebruikt en ik stel vast dat ik niet minder verbruik, waarom ?

Elk voertuig heeft zijn eigen specifieke kenmerken en reageert verschillend op externe parameters zoals het type traject, de rijstijl enz. Veel elementen beïnvloeden overigens het verbruik zoals de staat van de banden (bandenspanning en slijtage), de weersomstandigheden (regen, temperatuur, etc.), etc. Het is hierdoor erg moeilijk een effect op het brandstofverbruik te meten op één enkel voertuig. In officiële tests maken we daarom gebruik van grote wagenparken van honderden auto’s over een lange periode. Door de veelheid aan data hebben verstorende elementen minder invloed op het testresultaat van het wagenpark.

Welk verschil is er tussen de TOTAL EXCELLIUM-brandstoffen en die van de andere brandstoffabrikanten ?

Sinds 2005 verkoopt TOTAL EXCELLIUM-brandstoffen via de tankstations in Europa en in andere werelddelen.TOTAL EXCELLIUM is een succesvolle brandstof van superieure kwaliteit, ontstaan uit een samenwerking van Raffinage, Marketing en Onderzoek van Total en is het resultaat van de combinatie van verscheidene factoren: ervaring, kennis van de motoren, ontwikkeling van additieven, formulering en analyse van de producten en testen.TOTAL EXCELLIUM is het resultaat van lang en nauwgezet werken aan het product door middel van proefprotocols om de prestaties te kunnen tonen en te bewijzen.De TOTAL EXCELLIUM-brandstoffen zijn ontstaan uit de technologie en de kennis van de TOTAL Researchcentra. Ze werden specifiek uitgewerkt om de motoren in de meest veeleisende bedrijfsvoorwaarden te beschermen.
De TOTAL EXCELLIUM-brandstoffen zorgen in het bijzonder voor:
- De garantie dat de gevoelige onderdelen van de motor proper zijn
- Het brandstofverbruik vermindert onmiddellijk
- Er zijn minder verontreinigende stoffen in de uitlaatgassen

Ik rijd met een vrachtwagen, is het voor mij interessant om TOTAL EXCELLIUM Diesel te tanken ?

Speciaal voor vrachtwagens, bussen en touringcars is TOTAL EXCELLIUM Truck ontwikkeld. TOTAL EXCELLIUM Truck is een product op basis van de technologie van TOTAL EXCELLIUM Diesel wat oorspronkelijk ontwikkeld werd voor "lichte bedrijfsvoertuigen". Het gebruik van TOTAL EXCELLIUM Truck is zeker aan te raden. Naast de beschermende eigenschappen stelt het u in staat om brandstof te besparen en daarmee direct uw kilometerkostprijs te verlagen.

Is Total Excellium beter voor nieuwe of oude voertuigen ?

De TOTAL EXCELLIUM-brandstoffen werden ontwikkeld voor alle motoren. Wij adviseren het daarom te gebruiken voor zowel oude als nieuwe motoren. Door de geavanceerde technologieën in nieuwe motoren zijn de eisen aan de brandstof hoger qua zuiverheid en stabiliteit in extreme omstandigheden (druk en temperatuur). De TOTAL EXCELLIUM-brandstoffen zijn perfect geschikt om aan deze technische uitdagingen te voldoen.

Waarom vergelijkt u TOTAL EXCELLIUM met een brandstof zonder additieven ?

Alle eigenschappen van TOTAL EXCELLIUM werden getest in talrijke proeven (laboratoriumproeven, op proefbanken voor motoren en op de openbare weg). Al deze proeven voldoen aan de Europese normen, waarbij brandstoffen zonder additieven altijd als referentie worden genomen.

Hoe vaak moet ik Excellium tanken voordat de voordelen meetbaar zijn ?

De TOTAL EXCELLIUM-brandstoffen beginnen meteen te werken vanaf het moment dat ze in het brandstofsysteem van uw wagen komen. Een herhaald gebruik houdt uw motor in optimale conditie.

Waarom zegt u dat TOTAL EXCELLIUM “technologie die verder gaat” is ?

De TOTAL EXCELLIUM-brandstoffen werden door de TOTAL Researchcentra ontwikkeld op basis van de beste beschikbare technologieën. Ook de expertise die in de loop der jaren opgebouwd werd in partnerschap met de grootste autofabrikanten, met name voor het ontwerp van brandstoffen bestemd voor wedstrijden, is hier in meegenomen.Met name op de volgende punten is er een doorontwikkeling gemaakt:- Het uitwerken van een formulering voor een betere bescherming van de motoren in steeds veeleisende bedrijfsvoorwaarden (hogere drukken en temperaturen) en een daling van het verbruik.- De aanpassing van de formulering aan het steeds grotere aandeel biologische bestanddelen in brandstoffen.

Andere vragen ?

Als u hierboven geen antwoord op uw vraag gevonden heeft, raadpleeg dan de andere onderwepen op onze site of stel uw vraag via ons contactformulier .

X

Door verder te blijven surfen  op deze website, aanvaardt u het gebruik van cookies om onder meer bezoekersstatistieken op te maken en zodoende de functionaliteit van de website te optimaliseren. Voor meer informatie en het instellen van cookies.