FAQ gasflessen

FAQ gasflessen

Mag ik in mijn huis meerdere gasflessen opslaan?

Ja, zolang ze aangesloten zijn op uw toestel en nooit ondergronds.

In welke positie moet ik mijn gasflessen opslaan?

Rechtopstaand, met het kraantje naar boven.

Waar mag ik mijn gasflessen opslaan?

De gasflessen moeten worden opgeslagen in de openlucht of onder een eenvoudig afdak. De bodem van de opslaglocatie mag niet brandbaar zijn, moet hoger of gelijk liggen met de grond en moet vlak zijn. De ondergrondse opslag van gasflessen is verboden. Gasflessen binnenshuis opslaan is mogelijk, zolang de flessen aangesloten zijn.

Mag ik een gasfles opslaan in mijn kelder?

Nee, de ondergrondse opslag van gasflessen is verboden omdat butaan en propaan zwaarder zijn dan lucht. Gasflessen moeten buiten opgeslagen worden, op een locatie hoger of gelijk met de grond.

Mag ik een gasfles buiten opslaan?

Ja, gasflessen mogen worden opgeslagen in de openlucht of onder een eenvoudig afdak. De bodem van de opslaglocatie mag niet brandbaar zijn, moet hoger of gelijk liggen met de grond en moet vlak zijn.

Wat als mijn buiten opgeslagen gasfles bevriest?

Bij extreem lage buitentemperaturen of een zeer groot gasgebruik is het mogelijk dat de gasfles bevriest. Dat is een normaal fenomeen. Indien het probleem zich voordoet, schakelt u het toestel dat verbonden is met de fles tijdelijk uit, totdat de fles weer opgewarmd is. Schakel uw toestel en de gastoevoer vervolgens opnieuw in, waarna alles opnieuw normaal zal werken.

Is er een houdbaarheidsdatum voor gasflessen?

Nee.

Mag ik een gasfles transporteren in mijn voertuig wanneer het zeer warm is?

Ja.

Wat zijn de regels voor het transport van een gasfles in mijn voertuig?

Maak de fles goed vast in de koffer van uw voertuig, zelfs voor korte trajecten. Controleer of de hoedenplank goed gemonteerd is en haal de fles na de rit onmiddellijk uit de koffer.

Heeft butaan of propaan een bepaalde geur?

Van nature zijn butaan en propaan geurloos. Er wordt echter een onaangename geur aan toegevoegd, zodat lekken kunnen worden opgespoord.

Hoe kan ik een lek in een gasfles detecteren?

Door de fles te bestrijken met zeepwater. Ontstaan er belletjes, dan betekent dit dat er een lek is.

Het is warm en mijn gasfles staat in de zon. Is er ontploffingsgevaar?

Nee.

Ik ga met vakantie. Moet ik mijn gasfles dichtdraaien?

Ja.

De vlam van mijn fornuis is onregelmatig en geel. Waarom?

Laat controleren of de injectie van het systeem voorzien is voor butaan of propaan.

Als ik overschakel van aardgas naar een gasfles, moet ik dan de branders vervangen?

Ja.

Wat is het aansluitingsmechanisme?

Om uw gasfles aan te sluiten hebt u een ontspanner en een verbindingsslang of leiding nodig. Dat noemen we het aansluitingsmechanisme.

Gebruiken alle gasflessen dezelfde ontspanner?

Voor propaanflessen gebruikt u onze rode propaanontspanner (37mbar), terwijl voor butaanflessen u onze blauwe butaanontspanner gebruikt (28 mbar). De ontspanner van een butaanfles kan zonder probleem gebruikt worden voor een propaanfles, omgekeerd niet! 

Hoe werkt de waarborg op een gasfles?

Bij uw aankoop betaalt u een waarborg (statiegeld) voor de fles bovenop de prijs van het gas (de inhoud van de fles). Wanneer u een lege TOTALGAZ fles terugbezorgt, betaalt u geen waarborg voor de nieuwe TOTALGAZ fles, u betaalt enkel voor het gas.

Kan ik in het buitenland TOTALGAZ flessen kopen?

Ja, maar het type flessen zal verschillen.

Ik heb mijn TOTALGAZ fles niet meer nodig. Wat moet ik doen?

Breng de fles binnen bij een gasverdelend Total tankstation of bij een erkende TOTALGAZ verdeler. Raadpleeg onze stationsfinder of download onze App TOTAL4YOU  via de App store of Google Play.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

Door verder te blijven surfen  op deze website, aanvaardt u het gebruik van cookies om onder meer bezoekersstatistieken op te maken en zodoende de functionaliteit van de website te optimaliseren. Voor meer informatie en het instellen van cookies.