FAQ gastanks

Gastanks

Bestaan er ook ondergrondse tanks? 

Ja, wij bieden zowel ondergrondse als bovengrondse tanks aan. Voor elk type gelden specifieke afstanden tussen de tank en de verschillende onderdelen van uw woning die moeten worden gerespecteerd. Uw TOTALGAZ adviseur bepaalt samen met u de optimale locatie voor uw tank op basis van uw wensen en de onmiddellijke omgeving.

Wat is het verschil tussen een ondergrondse en bovengrondse tank?

Beide garanderen een propaangasbevoorrading voor dezelfde doeleinden: verwarming, koken en de productie van warm water. Een bovengrondse tank is de snelste en goedkoopste oplossing. Bij een ondergrondse tank wordt geen afbreuk gedaan aan het uitzicht van uw tuin.

Kan ik gelijk waar een tank plaatsen?

Nee, voor de installatie van een tank zijn zeer precieze regels van toepassing. Er gelden specifieke afstanden tussen de tank en de verschillende onderdelen van uw woning die moeten worden gerespecteerd. Uw TOTALGAZ adviseur bepaalt samen met u de optimale locatie voor uw tank op basis van uw wensen en de onmiddellijke omgeving.

Kan een tank ook binnen in een woning of ruimte worden geplaatst?

Nee. De opslagtank moet volgens de geldende wetgeving verplicht buiten worden geïnstalleerd. Uw TOTALGAZ adviseur bepaalt samen met u de optimale locatie voor uw tank op basis van uw wensen en de onmiddellijke omgeving.

Wat zijn de geldende veiligheidsafstanden? 

Voor de installatie van een tank gelden zeer precieze regels. Er moeten specifieke afstanden worden gerespecteerd tussen de tank en de verschillende onderdelen van uw woning. Uw TOTALGAZ adviseur bepaalt samen met u de optimale locatie voor uw tank op basis van uw wensen en de onmiddellijke omgeving.

Is de plaatsing van een tank duur? 

TOTALGAZ neemt de installatiekosten (transport en plaatsing) van de tank voor zijn rekening.

Mag ik mijn tank schilderen? 

Nee, alleen een gespecialiseerde door TOTALGAZ  aangestelde aannemer is hiervoor bevoegd.

Hoe kan ik mijn tank enigszins camoufleren?

Voor de installatie van een opslagtank gelden zeer precieze plaatsingsregels. Er moeten specifieke afstanden worden gerespecteerd ten opzichten van gebouwen, afsluitingen, enz . . De tank kan gecamoufleerd worden met struiken om hem aan het zicht te onttrekken, maar het is belangrijk om steeds minstens één meter vrije ruimte te laten rond de tank voor levering- en onderhoudsdoeleinden. Deze zone moet goed onderhouden worden en vrij zijn van beplanting.

Mijn tank is zonet gevuld, maar staat niet op 100 %. Waarom niet?

Een volle tank stemt overeen met een meteraanduiding van 80 %. De resterende 20% wordt ingenomen door gasdampen.

Hoe kan een tank worden verplaatst?

Als de tank verplaatst moet worden, moet u contact opnemen met TOTALGAZ, wij zullen u assisteren en de verplaatsing van de tank organiseren. Een TOTALGAZ tank mag in geen geval verplaatst worden door de klant zelf of door een externe technische aannemer.

Zijn er meteorologische risico's verbonden aan mijn tank (hitte, vrieskou, sneeuw, …)?

Er is geen enkel risico op meteorologisch vlak. Een opslagtank voor propaangas voor dagelijks gebruik werkt perfect ongeacht de weersomstandigheden, zelfs bij zeer lage temperaturen.

Hoe vaak moet mijn tank onderhoud krijgen?

De wetgeving verplicht een inspectie van de volledige opslagtank om de vijf jaar voor bovengrondse gastanks en om het jaar voor ondergrondse gastanks.

Ik verhuis naar een woning met een TOTALGAZ opslagtank. Hoe regel ik de levering?

Neem contact op met de TOTALGAZ klantenservice op het nummer 02.288 92 27 om het bevoorradingscontract te vernieuwen.

Ik beschik over een eigen tank. Hoe regel ik de levering door TOTALGAZ? 

Neem contact op met de TOTALGAZ klantenservice op het nummer 02.288 92 27 om een eigendomsattest te ondertekenen.

Moet ik tijdens de levering aanwezig zijn?

Als de tank vlot bereikbaar is (geen afgesloten gedeeltes, geen hond, ...) is uw aanwezigheid niet vereist. De chauffeur zal de leveringsbon in uw brievenbus stoppen.

Stijgen de TOTALGAZ prijzen als aardgas duurder wordt?

De prijzen van aardgas en de TOTALGAZ tarieven zijn niet aan elkaar gekoppeld. De prijzen van propaan worden opgelegd door de FOD Economie.

Waar vind ik de gasprijs? 

Volg deze link op onze website.

?? ?? ?? ??
X

Door verder te blijven surfen  op deze website, aanvaardt u het gebruik van cookies om onder meer bezoekersstatistieken op te maken en zodoende de functionaliteit van de website te optimaliseren. Voor meer informatie en het instellen van cookies.