Producten en milieu

Producten en milieu

Product-en natuur
 
Low SAP oliën bevatten weinig zwavel en fosfor. Dit verlengt de levensduur van partikelfilters. Een partikelfilter maakt een voertuig milieuvriendelijker. Low SAP oliën zijn verkrijgbaar voor tal van constructeurs. 
 
Meer info Low SAPS voor personenwagens
Meer info Low SAPS voor vrachtwagens
 
TOTAL sponsort het Peugeot 908 HDi FAP team in het kader van de "Le Mans Séries". Deze wagen is als eerste in zijn klasse uitgerust met een partikelfilter. De racerij (die ook een technologisch laboratorium is) lokt om milieuredenen soms controverse uit en bijgevolg wenst TOTAL bij te dragen tot een lagere uitstoot van de gesponsorde wagens. 
 
Fuel Economy oliën van TOTAL helpen het brandstofverbruik aanzienlijk te beperken en een lager verbruik betekent ook minder uitstoot. Bovendien levert dit een flinke kostenbesparing op: €1000 per jaar per vrachtwagen!
 
Fuel Eco is er voor
 
Vrachtwagens: Fuel Eco reduceert de CO2-uitstoot met 3T/truck/jaar
Landbouwmachines: Fuel Eco reduceert de CO2-uitstoot met 1,5T/machine/jaar
Personenwagens: Fuel Eco reduceert de CO2-uitstoot over de volledige levensduur van het voertuig met 1T.
 
In België zorgen Fuel Eco-producten van TOTAL in de transportsector alleen al voor 22 500 ton minder CO2-uitstoot per jaar. 
 
AdBlue is een product dat de uitstoot van broeikasgassen door de transportsector helpt beperken. Het voldoet aan de meest recente normen terzake (Euro 5, 2008). AdBlue is verkrijgbaar in tankstations.
 
Meer info
 
Finapor-producten zijn ontwikkeld om vloeistoffen (oliën, vetten, brandstoffen, gemorste producten) sneller en veiliger te absorberen conform de Europese en Amerikaanse normen.
 
 
Diecyl plus is een additief voor dieselvoertuigen dat het rijcomfort verhoogt en de motor minder rook (tot 50%) en lawaai laat produceren. Bovendien helpt Diecyl plus ook geurhinder en onverbrande resten voorkomen. 
 
Meer info
 
TOTAL Excellium-brandstoffen zijn er voor zowel benzine- als dieselmotoren. Ze beperken het verbruik en verhogen zo het rijbereik met een volle tank terwijl ondertussen minder CO2 (tot 5%) en tot 25% minder andere schadelijke stoffen worden uitgestoten en ook het rijgenot wordt verhoogd door een stillere werking. 
 
Meer info
 
De onderzoekscentra van TOTAL hebben een "ultra"-mazout ontwikkeld. Die biedt tal van voordelen vergeleken met gewone huisbrandolie. Zo laat hij een stookketel tot 7% minder verbruiken (en bijgevolg ook 7% minder uitstoten). Om uw stookketel minder te laten uitstoten, helpt ultra-mazout ook roetvorming tegengaan. En doordat verstuivers en filters minder snel vervuild raken, is ook minder onderhoud vereist. 
 
Meer info

 

?? ?? ?? ??
X

Door verder te blijven surfen  op deze website, aanvaardt u het gebruik van cookies om onder meer bezoekersstatistieken op te maken en zodoende de functionaliteit van de website te optimaliseren. Voor meer informatie en het instellen van cookies.