Brandstof AVGAS 100 LL voor de luchtvaart

AVGAS 100LL

 AVGAS 100 LL is een brandstof voor de luchtvaart, speciaal ontworpen voor vliegtuigen met zuigermotor. Het is een speciaal mengsel met een hoge prestatie-index. De kleur is blauw.

AVGAS 100 LL wordt in de distributieposten op vliegvelden geïdentificeerd door zijn etiket met witte letters op een rode achtergrond. Deze opvallende identificatie is bedoeld om elk risico op "misfueling" door verwarring met JET A-1 (witte letters op zwarte achtergrond) te vermijden. 

Strenge specificaties

 AVGAS 100 LL van Total beantwoordt aan de specificaties van twee belangrijke internationale referenties:

  • ASTM D910
  • Def Stan 91-90
     

"100" staat voor het octaangetal van de luchtvaart, dat sterk lijkt op het motoroctaangetal (MON) voor auto's. "LL" is de afkorting van "Low Lead".

Het octaangetal voor het rijke mengsel voor luchtvaart, "Prestatie-index" genaamd, bedraagt minstens 130.

Constante kwaliteitscontrole

De internationale specificaties worden geregeld bijgewerkt. Total voegt bepaalde eigenschappen toe die de kwaliteit van deze luchtvaartbrandstof nog verhogen.

Leveringen die aangepast zijn aan specifieke behoeften

AVGAS 100 LL van Total is beschikbaar om te worden geleverd op de belgische vliegvelden , zoals in meer dan 50 landen wereldwijd.
 

X

Door verder te blijven surfen  op deze website, aanvaardt u het gebruik van cookies om onder meer bezoekersstatistieken op te maken en zodoende de functionaliteit van de website te optimaliseren. Voor meer informatie en het instellen van cookies.