Hexaan Solane - Total.be

Terugwinning door een solvent: plantaardige olie en mineralen

De extractieindustrie is op te splitsen in twee segmenten:
 
De terugwinning van plantaardige oliën
De terugwinning van mineralen (uranium, koper, nikkel)
 

Extractie van plantaardige oliën: het SOLANE® Hexane gamma

Hexaan is een organisch solvent (oplosmiddel) dat wordt gebruikt om plantaardige oliën te winnen uit cultuurgewassen zoals soja of zonnebloemen. Dit product wordt gebruikt door vele internationale ondernemingen.

Het productengamma van TOTAL Fluids telt 2 hexaankwaliteiten, welke zich onderscheiden door hun gehalte aan n-hexaan. 

N-hexaan wordt vooral gebruikt in de winning van huishoudelijke olie voor de oogst van een reeks gewassen zoals sojazaad, katoenolie, zaden van koolzaad (canola), vlas, mosterdzaad, arachide (aardnoten), zaden en kiemen van granen (maïs). De belangrijkste toepassing is de winning van olijfolie. 

 

Terugwinning van mineralen: KETRUL® en HYDROSEAL®

Terugwinningsprocedés met behulp van solventen zijn wijdverspreid voor mineralen zoals uranium, koper, nikkel, kobalt en zeldzame aarden (lanthaniden, scandium, yttrium).
 
Kerosinefracties worden gebruikt voor de terugwinning van uraniummineralen. Sommige procedés maken gebruik van naftenische solventen en isoparaffines voor de terugwinning van speciale kleisoorten.
 
De keuze van het middel speelt een belangrijke factor inzake de veiligheid en de doeltreffendheid van het procedé. Het koolwaterstofhoudende solvent kan aldus een invloed uitoefenen op parameters zoals de compatibiliteit van het terugwinningsreagens, de overdrachtskinetica of ook nog op de scheidingssnelheid.
 
Voor de terugwinningsprocedés met solvent stelt TOTAL Fluids volgende producten voor:
 
klassieke aromatische kerosines (KETRUL® HT);
gedesaromatiseerde kerosinefracties (KETRUL® D80, D75, D85 of D100);
speciale kwaliteiten zoals HYDROSEAL® G232H. Dit solvent verenigt verhoogde veiligheid (vlampunt hoger dan 100°C) met een beperkt milieueffect (lage verdampingssnelheid).
 
Technische kenmerken van solventen en oplosmiddelen KETRUL®   Logo PDF NL

?? ?? ?? ??
X

Door verder te blijven surfen  op deze website, aanvaardt u het gebruik van cookies om onder meer bezoekersstatistieken op te maken en zodoende de functionaliteit van de website te optimaliseren. Voor meer informatie en het instellen van cookies.