De SCRIPTANE® fluids voor druk-inkten

Inkt voor drukkerijen
 
TOTAL Fluids heeft het gamma SCRIPTANE® speciaal ontworpen in samenwerking met de fabrikanten van offsetinkten.  
Er bestaan twee categorieën inkten voor de drukkerijsector:
 
1. Vette inkten, geproduceerd met koolwaterstofhoudende distillaten en/of minerale oliën. Deze worden gebruikt bij offsetdruk (of lithografie) van magazines, catalogi, boeken, kranten, ...
 
Verder onderscheidt men, volgens hun fabricageprocedé en bestemming, hierin 3 soorten inkten :
 
sheet fed (blad per blad);
heatset (glanzende, sneldrogende inkten);
coldset (inkten voor kranten).
 
2. Vloeibare inkten, gefabriceerd met zuurstofhoudende chemische solventen (bijvoorbeeld alcoholen).
 
Deze producten beantwoorden aan de strengste eisen van de druk-inktindustrie wat betreft oplossend vermogen, distillatierange en compatibiliteit met harsen.
 
In samenwerking met laboratoria en met ondersteuning van de harsfabrikanten wordt de precieze afstelling van onze druk-inkten bepaald.
 
SCRIPTANE® PW voor de "heatset"- en "sheet fed"-inkten  
 
Het SCRIPTANE® PW gamma bestaat uit distillaten die het gebruik van offsetinkten dekken, en specifiek de inkten voor toepassingen als heatset en sheet fed.
 
De voordelen van het SCRIPTANE® PW gamma 
 
Het SCRIPTANE® PW gamma heeft heel wat troeven te bieden: 
   
een zeer beperkt gehalte aan aromatische structuren, met name wat polycyclische aromatische koolwaterstoffen aangaat;
een zeer hoge zuiverheid;
geurloos karakter;
korte distillatiefracties, aangepast aan de productie van inkten en de controle van de droging;
een goed evenwicht tussen oplossend vermogen (van harsen) en droogvermogen.
 
De grondstoffen die worden gebruikt voor de fabricage van dit gamma vloeistoffen voor inkten, worden nauwgezet geselecteerd en gecontroleerd alvorens ze verwerkt worden in onze productiesite Oudalle in Frankrijk.
 
Vloeistoffen van het gamma SCRIPTANE® PW zijn niet etiketteerbaar volgens de geldende wetgeving, en door hun samenstelling mogen ze indirect contact hebben met voedingsmiddelen. Deze vloeistoffen voldoen aan de eisen van de FDA (Food and Drug Administration, VS), aan de Duitse regelgeving, en ook aan de zuiverheidscriteria van de Europese farmacopee.
 
Bovendien: de distillaten voor druk-inkten SCRIPTANE® PW worden gefabriceerd door katalytische hydrogenatie, gevolgd door distillatie. Dit procedé garandeert een constante kwaliteit.
 
Welke SCRIPTANE® PW kiezen?
 
De vloeistoffen SCRIPTANE® PW 24/27H en SCRIPTANE® PW 26/29H zijn bijzonder geschikt voor formuleringen voor glanzende heatset-inkten.
 
SCRIPTANE® PW 25/28H wordt eveneens veelvuldig gebruikt in heatset-inkten: de specifieke distillatierange (250°C - 280°C) levert dit product een technisch voordeel op tegenover gebruik van mengsels van fracties SCRIPTANE® PW 24/27H en SCRIPTANE® PW 26/29H.
 
SCRIPTANE® PW 28/32H past in de samenstelling van de sheet fed-inkten (voor blad-per-bladmachines) die meer bepaald worden gebruikt voor de fabricage van voedselverpakkingen.
 
Tot slot is het met SCRIPTANE® PW 30/35H mogelijk de drogingskenmerken af te stellen en is dit product bruikbaar voor kranteninkt 
 
SCRIPTANE® NW voor coldset-inkten en voor de pers
 
Het gamma SCRIPTANE® NW is bestemd voor de fabricage van coldset-inkten of kranteninkt.
 
Welke SCRIPTANE® NW kiezen?
 
De keuze tussen SCRIPTANE® NW40, SCRIPTANE® NW50 en SCRIPTANE® NW50SRD zal afhangen van de gewenste viscositeit.
 
De producten in het gamma SCRIPTANE® NW zijn aromatische minerale oliën. Ze zijn, conform de geldende Europese wetgeving, niet etiketteerbaar.
 
De overige vloeistoffen voor drukkerijen
 
TOTAL Fluids biedt een reeks complementaire producten die nuttig zijn in de inktindustrie:
 
tolueen, gebruikt in de samenstelling van gravure-inkt;
solventen, afzonderlijk of in formulering, voor de reiniging van drukplaten en machines.
 
Drukkerij-inkt en innovatie
 
TOTAL Fluids maakt gretig gebruik van de onderzoeks- en ontwikkelingsresources van de groep TOTAL om zijn producten te verbeteren en in te spelen op de ontwikkelingen in drukkerijtechnieken en -machines. Wij ontwikkelen innoverende oplossingen in samenwerking met de belangrijkste inktfabrikanten. Neem gerust  contact met ons op !
 
 Klik hier voor onze brochure: Kenmerken van het gamma SCRIPTANE® voor druk-inkten

 

?? ?? ?? ??
X

Door verder te blijven surfen  op deze website, aanvaardt u het gebruik van cookies om onder meer bezoekersstatistieken op te maken en zodoende de functionaliteit van de website te optimaliseren. Voor meer informatie en het instellen van cookies.