Plastificeermiddel - Total.be

Plastificeermiddel voor elastomeren en pneumatiek

Plastificeermiddel
 
Een plastificeermiddel is een stof die aan een andere substantie wordt toegevoegd om de kneedbaarheid, flexibiliteit of densiteit ervan te verhogen.
Onze plastificeermiddelen worden toegevoegd aan rubber en hebben ook invloed op de mechanische eigenschappen van elastomeer na vulkanisering.
 
Plastificeermiddelen worden gebruikt om de toepassing van elastomeermengsels tijdens hun fabricage te vergemakkelijken. Zij verbeteren hun viscositeit en hun stromingsniveau.
 
Aromatische plastificeermiddelen worden in de rubberindustrie vaak Process Oil genoemd. Het zijn:
 
ofwel aromatische extracten, Distillate Aromatic Extract (DAE) of Mild Extract Solvate (MES) genoemd;
ofwel Residual Aromatics Extracts (RAE).
 
De aromatische plastificeermiddelen zijn subproducten uit de fabricage van basisoliën.
 
Deze plastificeermiddelen kunnen tot een gehalte van 30% worden toegevoegd aan een pneumatiekformulering. Zij leveren meerdere voordelen bij de formulering:
 
vereenvoudigde processing van rubber;
verbetering van de mechanische prestaties; 
verbetering van de eigenschappen in koude toestand.
 
TOTAL Fluids biedt 2 gamma's van koolwaterstofhoudende plastificeermiddelen:
 
Niet-etiketteerbare aromatische plastificeermiddelen: PLAXOLENE®;
Niet-etiketteerbare paraffinische plastificeermiddelen: PLAXENE®.
 
Niet-etiketteerbare aromatische plastificeermiddelen PLAXOLENE®:
 
Sinds 1 januari 2010 is het gebruik van plastificeermiddelen met een hoog gehalte aan polycyclische, aromatische koolwaterstofhoudende componenten verboden (Europese richtlijn 2005/69/CE). 
 
Minerale oliën PLAXOLENE® zijn ideaal als vervanger voor klassieke aromatische extracten (Distillates Aromatic Extracts of DAE). Ze bieden een brede viscositeitswaaier en een goede compatibiliteit met de verschillende rubberfamilies. 
 
Ze zijn niet onderworpen aan enige etikettering in de zin van de huidige Europese regelgeving. Ze voldoen ook aan de eisen van de ETRMA (European Tyre & Rubber Manufacturers Association).   
 
Welke minerale olie PLAXOLENE® kiezen?
 
PLAXOLENE® MS is een plastificeermiddel van het MES-type (Mild Extract Solvate). PLAXOLENE® MS wordt gekenmerkt door een viscositeit die vergelijkbaar is met die van DAE's (Distillate Aromatic Extract). Het toont voorts een meer uitgesproken paraffinisch karakter.   

Sterke punten van PLAXOLENE® oliën:

ze leveren een significante bijdrage tot de hechting op een natte ondergrond;

ze zijn compatibel met polaire elastomeren, meer bepaald NR (natuurlijk rubber), SBR (styreen-butadieen) en NBR (Buna-N-rubber);

zij voldoen aan de geldende Europese regels en aan de recente ordeningsvoorstellen van de CONCAWE.

   
PLAXOLENE® 50 is een RAE (Residual Aromatic Extract) dat bruikbaar is in de formulering van industriële elastomeren, en meer bepaald voor pneumatiek.   
   
De Process Oil PLAXOLENE® 50 is bijzonder geschikt voor de formulering van rubber voor de fabricage van banden. Hiermee zijn zowel bij lage als bij hoge temperaturen goede prestaties mogelijk. Dankzij compatibiliteit met de meeste aromatische oliën in de handel is er een grote flexibiliteit in de keuze van de compound.   
   
PLAXOLENE® 25 is een samenstelling op basis van RAE en plantaardige olie die het product een oplossend vermogen en een viscositeit schenkt, vergelijkbaar met de traditionele aromatische extracten die in de rubberindustrie worden gebruikt.   
Technische kenmerken van de niet-etiketteerbare plastificeermiddelen van TOTAL Fluids
 
Niet-etiketteerbare paraffinische plastificeermiddelen PLAXENE®:
 
Deze producten zijn zuivere en heldere minerale oliën met paraffinisch karakter die geen vlekken maken. Ze worden gebruikt bij de fabricage van industriële elastomeren (silent blocs, waterdichtingsvoegen, verbindingen, …). Troeven: 
 
hoge anilinepunten, boven 90°C;
beperkte vluchtigheid;
compatibiliteit met weinig- of apolaire elastomeren (EDPM, Butyl, Polybutadieen).
 
De producten van het PLAXENE-gamma zijn aan geen enkele etikettering onderworpen volgens de 29e aanpassing aan de technische vooruitgang (04/2004).
 
Technische kenmerken van de niet-etiketteerbare plastificeermiddelen van TOTAL Fluids

?? ?? ?? ??
X

Door verder te blijven surfen  op deze website, aanvaardt u het gebruik van cookies om onder meer bezoekersstatistieken op te maken en zodoende de functionaliteit van de website te optimaliseren. Voor meer informatie en het instellen van cookies.