Solventen ontwikkeling - Total.be

Een reglementaire expertise ten dienste van de klant

Factory Oudalle

Als Europees leider op het vlak van koolwaterstofsolventen beschikt Total in Oudalle over een krachtig industrieel middel, dat even flexibel als performant is. Een uniek middel, dat resoluut gericht is op de productie van speciale vloeistoffen van zeer hoge kwaliteit !

De fabriek te Oudalle, de productiesite van de speciale vloeistoffen binnen de groep Total, bevindt zich in de nabijheid van de raffinaderij van Normandië, waarmee zij verbonden is via pijpleidingen.

Door haar recente uitrusting en de moderne technische processen, die ontwikkeld en uitgewerkt werden door de fabriek om haar productie te kunnen afstemmen op de veranderingen in de markt, kon ze een gamma speciale vloeistoffen en koolwaterstofsolventen ontwikkelen die bijzonder performant zijn.

Door doeltreffendheid, veiligheid en milieubewustzijn te combineren voldoen deze sterk gedesaromatiseerde producten zelfs aan de meest strikte Europese regels en normen. Vandaag staan zij op punt en vloeien zij voort uit het actieve R&D-beleid dat sinds 1992 door de Directie Speciale Vloeistoffen van Total gevoerd wordt.

Het gamma speciale vloeistoffen en koolwaterstofsolventen dat geproduceerd wordt in Oudalle omvat meer dan 120 referenties en is afkomstig uit de recente fractioneer- en hydrogeneringskolommen.

Door hun lage aromatengehalte (slechts enkele ppm) zijn ze bruikbaar voor allerlei industriële toepassingen : verven, vernissen, lijmen, kleefstoffen, rubber, onderhouds- en schoonmaakproducten al dan niet industrieel, smeermiddelen, inkten, houtbehandeling, extractie, ontvetting, cosmetica, textiel, fytosanitaire middelen, ontkistingsmiddelen en chemie.

Deze producten met een hoge toegevoegde waarde werden ontwikkeld om in te gaan op de bestaande - of toekomstige ! - noden van de markt en hebben in de komende jaren als taak de "traditionele" solventen te vervangen.

Zij zijn daadwerkelijk gericht op de toekomst en zorgen ervoor dat de betrokken industrieën zich rustig kunnen voorbereiden op de verschillende omschakelingen - op lange of minder lange termijn - die hun markten zullen meemaken. Bepaalde stoffen, die zeer sterk gedesaromatiseerd zijn, verkregen reeds de toelating om opgenomen te worden in samenstellingen die rechtstreeks contact hebben met voedingsmiddelen.

Buiten zijn industrieel complex in Oudalle (dat over zijn eigen laboratorium voor toegepast onderzoek beschikt) heeft de Directie Speciale Vloeistoffen van Total ook nog gespecialiseerde teams achter de hand die - vakgebied per vakgebied - belast zijn met de technische bijstand die voldoet aan de specifieke noden van elk van haar klanten.

Het gamma uiterst vernieuwende producten is de uitloper van een bijzonder actief partnershipbeleid. Tenslotte kan het door zijn logistieke infrastructuur vaten, vrachtwagens, wagons en schepen laden en lossen tegen zeer concurrentiële prijzen.

Total is vandaag de grootste Europese producent van koolwaterstofsolventen.

?? ?? ?? ??
X

Door verder te blijven surfen  op deze website, aanvaardt u het gebruik van cookies om onder meer bezoekersstatistieken op te maken en zodoende de functionaliteit van de website te optimaliseren. Voor meer informatie en het instellen van cookies.