FAQ PASSango

PASSango

Wat is elektronische tolbetaling?

Elektronische tolbetaling is een systeem waarmee u niet langer stil hoeft te staan aan tolstations. Hiertoe wordt in uw voertuig een telebadge geïnstalleerd. Het voertuig wordt dan automatisch herkend aan het tolstation, waarna de slagboom automatisch omhoog gaat. Total biedt sinds 2007 de PASSango-telebadge aan, die specifiek bedoeld is voor voertuigen boven 3,5 ton.

Ook voor andere tolsystemen?

Interoperabiliteit betekent dat dezelfde partner instaat voor de facturatie, de telebadge en de overeenkomsten die gelden voor alle tolsystemen. Dankzij zijn Eurotrafic-netwerk en de PASSango-telebadge biedt Total u al een groot gedeelte van deze interoperabiliteit: één enkele telebadge met overeenkomst voor Frankrijk en Spanje, en één enkele factuur voor de tolsystemen van zestien verschillende Europese landen.

Hoe groot is het netwerk van de PASSango-telebadge?

De PASSango-telebadge wordt aanvaard op alle Franse snelwegen (alle rijstroken aangeduid met een die niet voorbehouden zijn voor lichte voertuigen) en op het Spaanse wegennet (VIA-T-systeem, rijstroken aangeduid met een). Het netwerk wordt bovendien uitgebreid zodra de concessiehouders van de tolsystemen dit mogelijk maken.

Wat zijn de mogelijke kortingen?

De kortingen hangen af van de concessiehouders van de tolsystemen. Voor de Spaanse netwerken ACESA en AUMAR (uitsluitend elektronische tolbetaling) kunt u zich registreren op deze website. Eventuele kortingen op de kaarten of de elektronische tolbetaling voor de andere Spaanse snelwegen worden automatisch toegekend op basis van de specifieke criteria voor deze wegen.

Kan ik de telebadge gebruiken voor meerdere voertuigen?

Nee, de telebadge is aan één specifiek voertuig gekoppeld: de nummerplaat en diverse kenmerken van het voertuig zijn gecodeerd in de telebadge. Op basis van deze gegevens kunnen de concessiehouders van de tolsystemen de toegekende kortingen berekenen.

Wat als de slagboom niet omhoog gaat met mijn telebadge?

Zorg er eerst en vooral voor dat het toestel correct op de voorruit is geplaatst: centraal onderaan, zodat het woord 'PASSango' horizontaal staat. Als het probleem blijft aanhouden:
- Bij het oprijden van de snelweg: neem een ticket. Aan de afrit neemt u een gemengde rijstrook en vraagt u om assistentie, zelfs wanneer de telebadge ervoor zorgt dat de slagboom omhoog gaat.
- Bij het verlaten van de snelweg: vraag om assistentie aan het tolstation.
Blijft het probleem aanhouden bij meerdere tolstations, vraag uw gebruikelijke Total-contactpersoon dan om uw badge te vervangen.

Wat bij diefstal of verlies van de badge?

Meld dit meteen op het nummer au +32 2 288 94 00

Wanneer wordt het maximumtarief aangerekend en hoe kan dit vermeden worden?

De concessiehouders van de tolinstallaties rekenen het maximumtarief aan wanneer het traject afgelegd door een voertuig niet exact kan worden nagegaan of wanneer het voertuig te lang aanwezig blijft op hun wegennet (24 of 48 u. afhankelijk van de onderneming in kwestie). Om dit te vermijden:
- Volg de voorgaande instructies wanneer de slagboom niet omhoog gaat met de telebadge
- Vermijd een te lange aanwezigheid op de snelweg.
Wanneer u genoodzaakt bent om tijdens het weekend op het snelwegnet aanwezig te blijven, kunt u contact opnemen met uw gebruikelijke Total-contactpersoon om een terugbetaling te verkrijgen van de snelwegconcessiehouder.

Total Card TOTAL CARD    klant worden
X

Door verder te blijven surfen  op deze website, aanvaardt u het gebruik van cookies om onder meer bezoekersstatistieken op te maken en zodoende de functionaliteit van de website te optimaliseren. Voor meer informatie en het instellen van cookies.