FAQ PASSango - Total.be

FAQ PASSango

Total, tankkkaart, kilometerheffing, Viapass, België

 

Wat is de Viapass kilometerheffing?

Sinds april 2016 bestaat er in België de Viapass kilometerheffing voor vrachtwagens. 
U moet tol betalen wanneer het trekkende voertuig een maximaal toegelaten massa (MTM ) heeft van meer dan 3,5 Ton. Het tarief dat u betaalt wordt bepaald door de maximaal toegelaten massa van de slepen (MTMS).
TOTAL heeft met de Passango een betrouwbare en gebruiksvriendelijke plug & drive ON BOARD UNIT.
Deze ON BOARD UNIT is EETS interoperabel en kan gebruikt worden 
-    voor de Viapass kilometerheffing en de Liefkenshoektunnel in België
-    voor de toldomeinen in Frankrijk, Spanje en Portugal
-    binnenkort in Oostenrijk, Duitsland, Storebælt brug Denemarken en Øresund brug Zweden

Wat is elektronische tolbetaling?

Elektronische tolbetaling is een systeem waarmee u niet langer stil hoeft te staan aan tolstations. Hiertoe wordt in uw voertuig een On Board Unit geïnstalleerd. Het voertuig wordt dan automatisch herkend aan het tolstation, waarna de slagboom automatisch omhoog gaat. Total biedt sinds 2007 de PASSango-On Board Unit aan, die specifiek bedoeld is voor voertuigen boven 3,5 ton.

Ook voor andere tolsystemen?

Interoperabiliteit betekent dat dezelfde partner instaat voor de facturatie, de On Board Unit en de overeenkomsten die gelden voor alle tolsystemen. Dankzij zijn Eurotrafic-netwerk en de PASSango-On Board Unit biedt Total u al een groot gedeelte van deze interoperabiliteit: één enkele On Board Unit met overeenkomst voor Frankrijk, Portugal, Spanje en de Liefkenshoektunnel, en één enkele factuur voor de tolsystemen van zestien verschillende Europese landen.

Hoe groot is het netwerk van de PASSango-On Board Unit?

De PASSango-On Board Unit wordt aanvaard in België (Viapass kilometerheffing en Liefkenshoektunnel), op alle Franse snelwegen (alle rijstroken aangeduid met een die niet voorbehouden zijn voor lichte voertuigen) en op het Spaanse en Portugese wegennet (VIA-T-systeem, rijstroken aangeduid met een). Het netwerk wordt bovendien uitgebreid zodra de concessiehouders van de tolsystemen dit mogelijk maken.

Wat zijn de mogelijke kortingen?

De kortingen hangen af van de concessiehouders van de tolsystemen. Voor de Spaanse netwerken ACESA en AUMAR (uitsluitend elektronische tolbetaling) kunt u zich registreren op deze website. Eventuele kortingen op de kaarten of de elektronische tolbetaling voor de andere Spaanse snelwegen worden automatisch toegekend op basis van de specifieke criteria voor deze wegen.

Kan ik de On Board Unit gebruiken voor meerdere voertuigen?

Nee, de On Board Unit is aan één specifiek voertuig gekoppeld: de nummerplaat en diverse kenmerken van het voertuig zijn gecodeerd in de On Board Unit. Op basis van deze gegevens kunnen de concessiehouders van de tolsystemen de toegekende kortingen berekenen.

Wat als de slagboom niet omhoog gaat met mijn On Board Unit?

Zorg er eerst en vooral voor dat het toestel correct op de voorruit is geplaatst: centraal onderaan, zodat het woord 'PASSango' horizontaal staat. Als het probleem blijft aanhouden:
- Bij het oprijden van de snelweg: neem een ticket. Aan de afrit neemt u een gemengde rijstrook en vraagt u om assistentie, zelfs wanneer de On Board Unit ervoor zorgt dat de slagboom omhoog gaat.
- Bij het verlaten van de snelweg: vraag om assistentie aan het tolstation.
Blijft het probleem aanhouden bij meerdere tolstations, vraag uw gebruikelijke Total-contactpersoon dan om uw badge te vervangen.

Wat bij diefstal of verlies van de badge?

Meld dit meteen op het nummer +33 (0) 970 824 240

?? ?? ??
Total Card TOTAL CARD    klant worden
X

Door verder te blijven surfen  op deze website, aanvaardt u het gebruik van cookies om onder meer bezoekersstatistieken op te maken en zodoende de functionaliteit van de website te optimaliseren. Voor meer informatie en het instellen van cookies.