Wat is smeerolie

Samenstelling van smeermiddelen

Huile

 

1.De basisolie kan mineraal, synthetisch of plantaardig zijn

Soorten basisolie::
- minerale: bekomen door distillatie van aardolie en raffinage,
- synthetische: hydrogekraakte of gehydro-isomeriseerde basisvloeistoffen verkregen door diepgaande conversie (moleculair kraken, herstellen en afwerken) van zware aardolie (hydrokraken), paraffine of nafta (hydro-isomerisatie).
- plantaardige: deze vloeistoffen worden gewonnen uit pijnboompitten, koolzaad, arachide, palm, ricinus etc. en dienen als basis voor biologisch afbreekbare smeermiddelen.

Synthetische basisoliën hebben betere eigenschappen

Synthetische basisoliën munten uit door hun fysische eigenschappen en thermische stabiliteit. Ze verlengen de levensduur van de motor, beperken het brandstofverbruik en verlengen de olieverversingsintervallen.

Smeerolie bevat voor 15 à 25% additieven.

Smeerolie bevat voor 15 à 25% additieven:
- om bepaalde eigenschappen van de basisolie te versterken of
- de basisolie eigenschappen te geven die ze van nature niet bezit.

Er zijn veel verschillende additieven.

Er zijn tal van additieven maar 7 ervan zijn van groot belang. Die gaan slijtage, oxidatie, corrosie en schuimvorming tegen, hebben een reinigende of dispergerende werking en zijn extreem drukbestendig.

?? ?? ?? ??
X

Door verder te blijven surfen  op deze website, aanvaardt u het gebruik van cookies om onder meer bezoekersstatistieken op te maken en zodoende de functionaliteit van de website te optimaliseren. Voor meer informatie en het instellen van cookies.