Bio-smeerolie

Biosmeermiddelen

Biosmeermiddelen
 

TOTAL zet resoluut in op milieubehoud en duurzame ontwikkeling. Daarom heeft TOTAL een gamma biosmeermiddelen ontwikkeld voor toepassingen die bij een lek of productverlies een direct risico inhouden voor het milieu.

Biosmeermiddelen zijn dan ook een betrouwbaar alternatief in het kader van de toenemende aandacht voor milieuzorg en duurzame ontwikkeling.
Wat is een biosmeermiddel?
De term biosmeermiddel wordt gebruikt voor alle smeermiddelen die snel biologisch afbreekbaar en niet toxisch zijn voor het milieu. Een biosmeermiddel kan worden gefabriceerd:

 
op basis van plantaardige olie (bijvoorbeeld: koolzaadolie)
op basis van synthetische esters uit hernieuwbare gemodificeerde oliën die zijn afgeleid van minerale olieproducten.
 
Toepassingen voor biosmeermiddelen
Biosmeermiddelen zijn in eerste instantie bedoeld voor toepassingen die een milieurisico inhouden. Dit geldt voor:
   
verloren olie (kettingzaagolie, 2-taktmotorolie en ontkistingsolie)
potentiële olielekken (hydraulische olie en vet)
 
Sommige kwetsbare milieus lenen zich in het bijzonder tot het gebruik van biosmeermiddelen. Dit geldt met name voor water-, berg-, landbouw- en bosmilieus.
Voordelen van biosmeermiddelen
   
Biologisch afbreekbaar
Hoge viscositeitsgraad
Lage toxiciteit
Hoog vlampunt
Milieuvriendelijk
Verlengt de levensduur van uitrusting
Minder verlies door olieverdamping
Langere verversingsintervallen
Goede smeereigenschappen
 
Wat houdt het Eco-label in?
Er zijn tal van Eco-labels waarmee deze producten kunnen worden onderscheiden van conventionele smeermiddelen. Het Europese Eco-label, dat in 2005 werd geïntroduceerd, is het meest complete en TOTAL past het dan ook toe op zijn producten. Dit Europese Eco-label, met een margriet als symbool, mag alleen worden gebruikt voor producten die aan strenge milieunormen voldoen. Het is één van de weinige labels die een prestatiegarantie inhoudt en kan worden gebruikt om een gewone biologisch afbreekbare olie te onderscheiden van een echt biosmeermiddel.
Bezoek de website Eco-label.com

 

 

?? ?? ?? ??
X

Door verder te blijven surfen  op deze website, aanvaardt u het gebruik van cookies om onder meer bezoekersstatistieken op te maken en zodoende de functionaliteit van de website te optimaliseren. Voor meer informatie en het instellen van cookies.