Low Saps

Low SAPS
 

Low SAPS-oliën

 

De strijd tegen broeikasgassen en milieuvervuiling in het algemeen heeft aanleiding gegeven tot een revolutie in de autowereld. Uitlaatgaszuivering is van primordiaal belang om te voldoen aan de steeds strengere milieunormen. TOTAL Lubricants wil hier toe bijdragen en heeft dan ook fors geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Zo beschikt de groep over het meest uitgebreide gamma Low SAPS-smeermiddelen op de markt.


Om te voldoen aan de Europese milieunormen hebben de autoconstructeurs hun R&D vooral geconcentreerd op zuiveringstechnieken.


Zo werden nieuwe systemen ontwikkeld om de roetuitstoot van dieselmotoren te beperken: de zgn. partikelfilters. Die vangen de roetdeeltjes op en wanneer een sensor detecteert dat er voldoende zijn verzameld, wordt brandstof ingespoten om ze te verbranden.


Dit vereist wel nieuwe smeermiddelen die zijn afgestemd op de fysische en chemische condities van nabehandelingssystemen!


Een ware technologische omwenteling: de traditionele bestanddelen van smeermiddelen zijn immers nauwelijks compatibel met de nieuwe partikelfiltersystemen...


Daarom hebben de teams van TOTAL en ELF een nieuwe generatie motoroliën voor lichte voertuigen ontwikkeld. Die is gebaseerd op een innovatieve formule: smeermiddelen met laag sulfaatas-, fosfor- en zwavelgehalte, ook wel Low SAPS genaamd.


Met 50% nieuwe bestanddelen voldoen deze hoogtechnologische producten aan de ACEA-normen én zijn ze compatibel met de technologische innovaties van de autoconstructeurs.


De productlijnen TOTAL Ineo en ELF Solaris bieden de ruimste keuze aan Low SAPS-smeermiddelen op de markt.

?? ?? ??
X

Door verder te blijven surfen  op deze website, aanvaardt u het gebruik van cookies om onder meer bezoekersstatistieken op te maken en zodoende de functionaliteit van de website te optimaliseren. Voor meer informatie en het instellen van cookies.