FAQ

Antwoorden op uw meest gestelde vragen over Total Assistance.
Selecteer hieronder een onderwerp om het antwoord te krijgen op de meest voorkomende vragen. Als u het antwoord op uw vraag niet vindt, contacteer ons dan zodat wij deze kunnen beantwoorden.

 

Ik ben ingeschreven in Total Assistance, ik sta in panne en men vindt mij niet terug in de database.

De verschillende etappes om gedekt te zijn, zijn de volgende :
1. De klant schrijft zich in.
2. Hij krijgt een bevestiging van zijn inschrijving.
3. Het is pas vanaf het moment van deze bevestiging dat er zal rekening gehouden worden met de tankbeurten om de dekkingsperiodes van telkens 3 weken te berekenen.
Mogelijk kreeg u nog geen bevestiging ( kan tot enkele weken duren indien u zich via papieren weg inschrijft ipv via internet ) of deed u nog geen geldige tankbeurt van minimum 25 liter of 8 liter voor moto's NA uw bevestiging.
Een andere mogelijke reden is dat uw nummerplaat vermeld in onze bestanden foutief is. Bel de Help Desk op nummer 02 / 288.33.22 ( kies optie 2 Total Club )

Ik wil een paswoord aanvragen maar dat lukt niet.

Het komt voor dat wij niet over de juiste schrijfwijze van uw naam beschikken, dat u onder een andere naam bij ons bekend staat of dat wij helemaal geen identiteitsgegevens hebben.
Op dat moment herkent de computer de naam niet die u heeft ingegeven.
Probeer het door een spatie in te geven in het veld NAAM en het veld VOORNAAM leeg te laten.
Lukt het dan nog niet, bel dan de Help Desk op het nummer 02 / 288.33.22 ( kies optie 2 Total Club ).

Ik ken het nummer van mijn getrouwheidskaart niet.

Ga naar een station en vraag om een ticket met het saldo van uw punten af te drukken. Op dit ticket staat uw kaartnummer vermeld.

Ik heb me ingeschreven in Total Assistance. Hoe weet ik nu of ik ingeschreven ben ?

Heeft u zich ingeschreven via internet, dan kan u met uw kaartnummer en paswoord uw persoonlijke gegevens consulteren via TOTAL CLUB ONLINE om te controleren of u wel degelijk ingeschreven bent. Ook heeft u een bevestiging van uw inschrijving gekregen via e-mail.
Heeft u zich via papieren weg ingeschreven, dan krijgt u een bevestiging via e-mail, via sms of via een brief.

Ik heb me ingeschreven in Total Assistance maar heb geen bevestiging gekregen. Wat nu ?

Het is belangrijk dat u een bevestiging gekregen heeft.
Een bevestiging na inschrijving via een papieren formulier in het station, kan enkele weken duren.
Een bevestiging na inschrijving via internet volgt meestal binnen de 2 dagen, zoniet is misschien het opgegeven e-mail adres foutief.
Je kan ook steeds de Help Desk bellen op het nummer 02 / 288.33.22 ( kies optie 2 Total Club ).

Ik wil meerdere voertuigen inschrijven in Total Assistance. Hoe kan dit ?

Per getrouwheidskaart kan je 1 voertuig inschrijven.
Wil je nog een andere wagen of moto inschrijven, dan heb je een tweede getrouwheidskaart nodig, gratis beschikbaar in de stations.

Werkt Total Assistance ook als je LPG tankt ?

Ja, voor zover de uitbater een minimum hoeveelheid van 25 liter als tankbeurt op uw getrouwheidskaart geregistreerd heeft.

Ik tank in een onbemand station. Hoe kan ik dan van Total Assistance gebruik maken ?

Voor Total Assistance is het noodzakelijk je tankbeurten op de getrouwheidskaart te laten registreren. Dit kan enkel in bemande stations. Onbemande stations bieden andere voordelen zoals een lagere aankoopprijs.

Ik heb getankt en de tankbeurt laten registreren op mijn kaart maar vind de tankbeurt niet terug op mijn klantenrekening op internet.

Normaal gezien worden de gegevens van alle stations 's nachts doorgestuurd naar een centrale computer.

Indien ik binnen de 3 weken na een tankbeurt opnieuw een geldige tankbeurt doe, wordt mijn dekkingsperiode dan cumulatief met 3 weken verlengd ?

Nee. Vanaf elke geldig geregistreerde tankbeurt begint er de daaropvolgende dag een nieuwe dekkingsperiode van 3 weken die de vorige vervangt.

Ik heb wel getankt maar mijn tankbeurt niet op de kaart kunnen laten registreren. Ben ik nu gedekt door Total Assistance ?

Het is belangijk het ticket van de geldige tankbeurt die u recht zou geven op dekking bij te houden. Dit betreft enkel tankbeurten uitgevoerd buiten de openingsuren van het station. Dit ticket kan trouwens tot 30 dagen na de tankbeurt op uw getrouwheidskaart geregistreerd worden.
Heb je panne, kan je je laten depanneren door eerst het Touring lidgeld te betalen. Dit bedrag kan je later terugvorderen door het geldige ticketbewijs van tanken voor te leggen.

Ik heb vandaag mijn tankbeurt laten registreren op mijn kaart. Ben ik dan vanaf vandaag gedekt door Total Assistance ?

Nee, de dekking gaat in op de dag na de registratie van de tankbeurt.

Ik heb een oude New Drivers Club kaart. Om van Total Assistance te genieten, moet ik dan een nieuwe Total Club kaart hebben ?

Nee, ook met de oude New Drivers Club kaart kan je je inschrijven op Total Assistance.

Is Total Assistance ook geldig na tankbeurten in het buitenland?

Total Assistance geeft ook bijstand na tankbeurten die in het Groot-Hertogdom Luxemburg geregistreerd zijn.

Ik heb een SMART en kan geen 25 liter tanken. Hoe kan ik van Total Assistance genieten?

Schrijf je voertuig in als Moto waarvoor 8 L per tankbeurt voldoende is.

Is het ook mogelijk professionele of bedrijfsvoertuigen in te schrijven in Total Assistance ?

Ja. Per getrouwheidskaart kan je een voertuig inschrijven dat voldoet aan de voorwaarden (zie reglement ).

Welke gegevens van de wagen dienen geregistreerd worden ?

Voor Total Assistance volstaat het de nummerplaat - zonder spaties noch leestekens - op te geven.

Mijn nummerplaat is gewijzigd waar moet ik dit aanpassen ?

Indien u de inschrijving deed voor Total Assistance via internet kreeg u een paswoord toegestuurd. Met uw Total Club kaartnummer en dit paswoord kan u inloggen op uw persoonlijke rekening op onze website www.total.be . In de persoonlijke gegevens wijzigt u de nummerplaat.
Indien u geen paswoord heeft kan u bellen naar het Call Center, het telefoonnummer staat vermeld achteraan op de Total Clubkaart 02/288 33 22 (optie 2). Zij kunnen de wijziging rechtstreeks in de database doen.
Vanaf 's anderendaags is de nieuwe nummerplaat gedekt voor de gratis pechverhelping.

Bij een verplichte sleping na een ongeval kunnen de aangerekende onkosten terugbetaald worden indien de wagen gedekt was door Total Assistance ?

Als de snelle sleepdienst dringend bevolen wordt door de politie, ten gevolge van een ongeval of een defect, zal Touring tussenkomen voor een maximum bedrag van € 135, mits voorlegging van de factuur van deze sleping.

Waar kan ik het einde van mijn dekkingsperiode raadplegen ?

Indien u de inschrijving deed voor Total Assistance via internet kreeg u een paswoord toegestuurd. Met uw Total Club kaartnummer en dit paswoord kan u inloggen op uw persoonlijke rekening op onze website www.total.be . Eens u ingelogd bent ziet u in het kader Online Total Club de vervaldatum van TOTAL Assistance.

Hoe kan ik verwittigd worden van het einde van mijn dekkingsperiode voor Total Assistance ?

Dit kan via e-mail; het volstaat om tijdens je inschrijving aan te vinken dat u emails van Total wenst te ontvangen. U krijgt 3 dagen vóór het einde van de dekkingsperiode een verwittigingsmail toegestuurd.
Dit kan per SMS ; stuur een sms met het nummer van uw Total Club-kaart , alle cijfers achter elkaar zonder spatie) naar 9811 en je wordt automatisch verwittigd 2 dagen voor de dekkingsperiode verstrijkt.

Ik heb geen geldige tankbeurt geregistreerd binnen de 3 weken moet ik mij opnieuw inschrijven ?

Uw inschrijving voor Total Assistance blijft steeds behouden. Het volstaat dat u opnieuw een geldige tankbeurt registreert op uw Total Clubkaart om vanaf 's anderendaags voor 3 weken gedekt te zijn voor Total Assistance.

Welk nummer moet ik bellen om beroep te doen op Total Assistance ?

Zowel in België als in het buitenland is deze dienst permanent te bereiken op nummer 00 32 2 288 33 22 (optie 1 na de taalkeuze)

Hoe vaak kan ik beroep doen op Total Assistance ?

De gegarandeerde prestaties worden gegeven met een maximum aantal van 2(twee) keer per 12 maanden. Als blijkt dat deze interventies te wijten zijn aan een fout van een pechverhelper, zal Touring verder zijn bijstand verlenen aan het lid. Bij panne met een batterij en indien de begunstigde weigert zijn batterij te laten vervangen indien vereist door de pechverhelper en indien de begunstigde dezelfde dag terug een oproep doet bij Touring voor een nieuwe tussenkomst om de batterij op te laden, dan zal deze laatste tussenkomst als een tweede tussenkomst beschouwd worden.

Kan de sleping gebeuren naar de garage van mijn keuze ?

Op uitdrukkelijke vraag van de klant kan de sleping gebeuren naar de garage van zijn keuze, de kosten hieraan verbonden zijn evenwel volledig ten laste van de klant.

Andere

Mocht u hierboven het antwoord op uw vraag niet gevonden hebben, stel dan uw vraag aan de hand van ons contactformulier.

-

 

X

Door verder te blijven surfen  op deze website, aanvaardt u het gebruik van cookies om onder meer bezoekersstatistieken op te maken en zodoende de functionaliteit van de website te optimaliseren. Voor meer informatie en het instellen van cookies.