Skip to content

Er zijn veel hefbomen die u kunt inzetten om uw energieverbruik aan banden te leggen. Ontdek hier onze tips.

Tips & trucs om de verwarmingsfactuur wat lager te schakelen  

  • Onderhoud uw installaties. Een slecht onderhouden verwarmingsketel kan leiden tot een meerverbruik van mazout van wel 10 %. Ook door de radiatoren te ontluchten draagt u bij aan het rendement van uw verwarmingsinstallatie.  
  • Isoleer. De eerste gespaarde energie is de energie die niet wordt verbruikt en die niet verloren is gegaan. 
  • Koop uw huisbrandolie tegen de beste prijs. De mazoutprijzen gaan op en neer. Door te bestellen op het uitgekiende moment, dus wanneer de prijzen laag staan, kunt u direct bezuinigen.  
  • Opteer bij voorkeur voor kwaliteitsmazout, zoals de TOTAL Mazout Ultra, die borg staat voor een beter rendement van uw installatie. U vindt een mazoutverdeler in uw omgeving.

Welke alternatieve energieën om beter te consumeren?  

Mazout is een verwarmingsenergie die zich goed laat combineren met andere brandstoffen. De prijs van elk van die energiebronnen schommelt min of meer in de loop van het jaar. Het kan interessant zijn om in te zetten op een energiemix door verschillende brandstoffen te combineren. Op die manier wapent u zich tegen al te volatiele prijzen.

 

De verwarming met aardgas, als u kunt aansluiten op het stadsnet uiteraard, is een uitstekend alternatief voor uw verwarming met huisbrandolie.

Verwarmen met pellets en met zonnepanelen: ga voor hernieuwbare energie

Door zonnepanelen te installeren, kunt u uw elektriciteitsverbruik indijken en het eventuele energieoverschot terug in het net injecteren. Met thermische zonnepanelen kunt u uw energiebehoeften verlagen om het sanitair water te verwarmen. 

Ook verwarmen met pellets ;is een zeer interessant alternatief. De pellets TOTAL Pellet Premium, die volledig in België worden geproduceerd, waarborgen een comfortabele warmte, een hoog rendement en dragen bovendien nog eens zorg voor de natuur.

Schakel over op een ecologisch verantwoord verbruik

Bespaar op uw energiekosten door over te schakelen op een ecologisch verantwoord consumptiegedrag. Verspilling vermijden is een eerste stap in deze aanpak.

Verwarm alleen wanneer dat nodig is en doe dat bij de juiste temperatuur. De temperatuur van een leefkamer ligt idealiter tussen 19 en 20°C. Een slaapkamer vraagt niet meer dan 17° C. En een graadje minder betekent al gauw een besparing die tot 7% kan bedragen.