Skip to content

Bitumen voor warme mengsels

Bitumen voor de wegenbouw: AZALT 

De bitumen uit het gamma AZALT zijn geschikt voor de productie van de meeste bitumineuze wegenbouwmengsels. Het productieproces bestaat hoofdzakelijk uit een directe destillatie van geselecteerde ruwe aardolie.

Toepassing

Het AZALT®-gamma wordt toegepast bij de bereiding van vele bitumineuze wegenbouwmengsels:

  • Warme asfaltmengsels
  • Oppervlaktebehandelingen
  • Gietasfalt

Harde bitumen: MODULTOTAL

MODULOTAL is een bitumen speciaal ontwikkeld voor gebruik in asfalt die een zeer zware belasting moeten kunnen dragen (AVS: Asfalt met Verhoogde Stijfheid). MODULOTAL wordt voornamelijk gebruikt voor onder- en tussenlagen, waarbij een hogere weerstand tegen vervorming gewenst is.

Toepassing

MODULOTAL verhoogt de stijfheid en verbetert de weerstand tegen vermoeiing. Hierdoor kan een reductie van de asfaltlagen worden gerealiseerd.

De voordelen van MODULOTAL: 

  • Besparing in materiaal ;
  • Goede weerstand tegen vervorming ;
  • Gaat spoorvorming tegen.

Gemodificieerd bitumen: STYRELF

STYRELF is een gamma van “crosslinked”  polymeer gemodificeerde bitumen. Door het gebruik van deze elastomeren tijdens het productieproces wordt de rheologie van de bitumen sterk verbeterd. In de praktijk hebben deze producten bewezen uitermate bestand te zijn tegen vervorming en hoge aslasten veroorzaakt door weersinvloeden en verkeersintensiteit.

Toepassing

De bindmiddelen van het type STYRELF zijn in diverse samenstellingen en penetraties te verkrijgen. Daarnaast zijn deze producten langer op te slaan door de stabiele homogene samenstelling. STYRELF is voor diverse toepassingen zoals zwaar belaste wegen (ZOAB: Zeer Open Asfalt Beton), parkeerdaken, brugwegdekken en luchthavenverhardingen een echte ‘probleemoplosser' gebleken.

Het STYRELF-gamma is geschikt voor het produceren van vele asfaltmengsels, oppervlaktebehandelingen en gemodificeerde emulsies.

Bitumen tegen spoorvorming: ORNITAL

ORNITAL is een wegenbouwbitumen geproduceerd met speciaal hiervoor geselecteerde ruwe aardoliën.

Toepassing

Deze bitumen hebben specifieke eigenschappen die spoorvorming tegengaat door:

  • Lagere thermische gevoeligheid (positieve penetratie-index) dan een klassieke 35/50 bitumen
  • Hoge consistentie bij verwerkingstemperaturen, gelijk aan het gemiddelde van een harde bitumensoort 20/30.
  • Goed gedrag bij koude verwerkingstemperaturen, gelijk aan dat van een bitumensoort 50/70.

Bitumen Ornital 40 is specifiek geschikt in asfaltformulaties voor tussen- en toplagen welke onderhevig zijn aan zwaar belast verkeer.  

ORNITAL 40 COPRO

Bitumen voor koude toepassingen: KROMATIS

In haar voortdurend streven naar het verbeteren van de verkeersveiligheid en om een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit in stedelijke gebieden heeft TOTAL KROMATIS ontwikkeld.

Met KROMATIS geef je kleur aan je omgeving 

KROMATIS is een kleurloos synthetisch bindmiddel, gemodificeerd met polymeren.

KROMATIS heeft de eigenschappen van wegenbouwbitumen en kan gepigmenteerd worden om iedere gewenste kleur van asfalt te verkrijgen.

Bitumen voor lage temperatuursasfalt: AZALT ECO²

AZALT ECO² wordt gebruikt voor de productie van asfalt bij verlaagde temperatuur. Dit  “klaar-voor-gebruik » bindmiddel  laat toe om de productie- en applicatietemperaturen met 40°C te verminderen bij asfalt voor de wegenbouw.

AZALT ECO² beantwoordt, op dezelfde manier als de klassieke bitumen van het gamma Azalt, aan de specificaties van de norm EN 12591. 

Meer informatie? Download AZALT ECO² presentatie (Engels)

Bitumen voor de fluxing van bitumenemulsies: GREENFLUX

GREENFLUX zijn fluxen die speciaal zijn geformuleerd voor de productie van watervrije bindmiddelen en voor de fluxing van de bitumenemulsies. Ze worden verkregen uit een mengsel van ruwe olie, geselecteerd op basis van hun fysisch-chemische eigenschappen.

Toepassing
GREENFLUX is beschikbaar voor emulsies met zuiver bitumen of voor polymeergemodificeerde bitumen.

 

Het GREENFLUX-gamma kan veilig door de operatoren worden gebruikt: het blootstellingsscenario (in de uitgebreide MSDS) van GREENFLUX SD is goedgekeurd door industrieverenigingen zoals SFERB (Section des Fabricants d'Emulsions Routières de Bitume) en URSIF (Union des Syndicats de l'Industrie Routière Française), lid van IBEF (International Bitumen Emulsion Federation).